Lyhyesti

Suonenjoen Helluntaiseurakunta on itsenäinen yhdistyspohjalta toimiva paikallisseurakunta, jonka tilojen ja toiminnan kustannukset  hoidetaan vapaaehtoisin kolehdein ja lahjoin. Yhdistyksen virallinen nimi on Rukoushuoneyhdistys Suonenjoen Saalem ry.

 

Hipaisu historiaan

Suonenjoelle syntyi Helluntaiseurakunta vuonna v. 1949 jolloin myös taloudenhoitoa varten perustettiin em. yhdistys, v. 1952. Alkuaan seurakunnan sali oli nykyisen Teboilin tontin paikalla, kunnes tontti lunastettiin seurakuntarakennuksen alta. Tällöin jouduttiin rakennuttamaan uudet tilat. Päätettiin hakea rakennuslupaa kerrostalolle, jonka yhteyteen tulisi myös tilat seurakunnalle. Seurasi mielenkiintoisia kuvioita, kun uudelle salille haettiin paikkaa.  Rautalammintien ja Kaatronkadun kulmauksessa oli vapaana rakentamaton tontti, johon myös rakennuslupaa päätettiin hakea. Suonenjoen Kaupunki, joka saattoi olla vielä kauppala silloin, ei aluksi ollut  myötämielinen antamaan Helluntaiseurakunnalle noin hyvältä paikalta tonttia Helluntai-seurakunnan rakennusta varten. Lupa lopulta kuitenkin järjestyi ja rakennus valmistui v. 1979. Sali tuli seurakunnan yhden perustajajäsenen August Karvosen entisen pajan, myöhemmin Velj. Karvonen Konepaja, paikalle. Sittemmin yritys myytiin ja toiminta on jatkunut Arctic Machine OY:nä. Yritykselle oli rakennettu uusi teollisuushalli auratehdasta varten Käpylän teollisuusalueelle. Nykyisen seurakunnan tilat sijaitsevat "sattumalta" samalla paikalla, jossa edesmenneen vahvan persoonan Augustin kerrotaan uskoon tultuaan polvistuneen joka työpäivän aamu ahjon ääreen, ennen kuin pani pajassa hihat heilumaan. Siitä seurasi hengellisen siunauksen lisäksi taloudellista hyvinvointia myös koko Suonenjoelle.

USKOMME PÄÄKOHDAT

1. RAAMATTU: Pyhä Raamattu on Pyhän Hengen innoituksesta syntynyt Jumalan Sana ja oppimme perusta.
2.JUMALA: On yksi, iankaikkinen Jumala kolmessa persoonassa: Isä ja Poika ja Pyhä Henki. Jumala on taivaan ja maan luoja.
3.JEESUS KRISTUS: Jeesus Kristus on Jumalan Poika, koska Maria hedelmöittyi Pyhän Hengen kautta, Hän syntyi ihmiseksi neitsyt Mariasta ja eli synnittömän elämän opettaen ja tehden tunnustekoja. Ristinkuolemallaan Jeesus sovitti maailman synnin, nousi kuolleista ja astui ylös taivaaseen Isän oikealle puolelle.
4.IHMINEN,SYNTIINLANKEEMUS JA PELASTUS:Jumala loi ihmisen omaksi kuvakseen ja yhteyteensä, mutta syntiinlankeemuksessa ihminen joutui eroon Jumalasta.Uskomalla Jeesukseen ihminen saa lahjaksi vanhurskauden ja uudestisyntyy Jumalan lapseksi.
5. PYHÄN HENGEN TYÖ: Pyhä Henki herätää ihmisen hengellisesti, niin että hän voi ottaa vastaan Jumalan valmistaman pelastuksen, jolloin Pyhä Henki tulee häneen asumaan. Jeesus Kristus kastaa uskovan Pyhällä Hengellä, joka jakaa armolahjoja seurakunnan rakentumiseksi niin kuin apostolien aikana.Uskova on tarkoitettu elämään Pyhän Hengen täyteydessä Hengen hedelmää kantaen.
6.SEURAKUNTA: Seurakunta on Kristuksen perustama ja johtama, apostolien opetukselle rakennettu uskovien yhteisö. Kaikki uskovat kaikkialla ja kaikkina aikoina kuuluvat yhteen ja yhteiseen seurakuntaan, joka näkyvällä tavalla ilmenee paikallisseurakuntana. Jeesus Kristus käski tekemään kaikista kansoista opetuslapsia, kastamaan ja opettamaan heitä. Seurakunta muodostaa hengellisen papiston, jonka tehtävänä on palvella Herraa ja osoittaa kristillistä rakkautta kaikkia ihmisiä kohtaan.
7. KASTE: Jeesuksen asettama kaste liittyy Jumalan pelastustyöhön. Kaste toimitetaan uskovalle oman suunsa tunnustuksen perusteella ja Jeesuksen käskystä Jeesukseen Kristukseen Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen veteen upottamalla. Kastettu liitetään paikalliseen seurakuntaan.
8. EHTOOLLINEN: Ehtoollinen on Jeesuksen seuraajillen asettama muisto- ja yhteysateria, jossa hän on uskon kautta itse läsnä. Ehtoollinen julistaa Jeesuksen sovitustyötä ja on osallisuutta hänen kuolemaansa ja ylösnousemukseensa.
9. KUOLEMA JA YLÖSNOUSEMUS: Kaikki ihmiset kokevat ruumiillisen ylösnousemuksen. Vanhurskaat nousevat elämän ylösnousemuksessa ja jumalattomat tuomion ylösnousemuksessa.
10. JEESUKSEN TULEMUS JA IANKAIKKISUUS: Jeesus Kristus tempaa lupauksensa mukaan seurakuntansa luokseen, minkä jälkeen hän tulee kuninkaana hallitsemaan koko maailmaa. Jumala luo uuden taivaan ja uuden maan. Tämä on vanhurskaiden ikuinen osa. Jumalan siunausta sinulle ystäväni ja tervetuloa tilaisuuksiimme kuulemaan ja kokemaan, mitä Jumala tekee.

TILAISUUDEN OVAT KAIKILLE AVOIMIA. EIKUN TERVETULOA VAAN!